Workshop buiten HetKunstAtelier.nl
Workshops buiten zijn altijd op locatie
Omdat deze workshops op locatie zijn, heb je ook te maken met de logistieke organisatie. De organisatie zal dan ook in samenspraak plaats moeten vinden. Daarom is het wenselijk eerst een offerte aan te vragen.
Om toch een beeld te scheppen van hoe een "outdoor" workshop kan verlopen twee voorbeelden van workshops die HetKunstAtelier heeft georganiseerd.

De botanische tuin
In de natuur met de natuur als onderwerp, en dan in de zomermaanden.
Ideaal om met deze uitgangspunten een workshop te organiseren. Door onderwerp en locatie heb je altijd gelijkgestemde mensen met dezelfde passie. Als daarbij er de mogelijk is om in de techniek te werken die je het beste ligt, is het plaatje compleet.

Botanische tuin 1Buiten, en toch privé. In alle rust tot rust komen in de natuur, en doen wat je het liefst doet.


Dit is workshop in een botanische tuin binnen de stadsgrenzen van Rotterdam. Jawel, in de stad zelf. "Arboretum Trompenburg" is de naam van deze tuin. Om locaties te vinden voor een dagje tekenen of schilderen hoef je vaak niet eens zo ver te zoeken.
Op een locatie als deze zit je eigenlijk midden in de natuur, een natuur vol exotische planten. De kunstobjecten die verspreid in de tuin staan, zorgen voor een wonderlijke afwisseling.
Door de indeling van deze tuin is het mogelijk om vrij afgezonderd je eigen stekje te vinden. Door het gebruik van lichtgewicht tekenscharen kan iedereen gemakkelijk een plek zoeken waar hij of zij wil werken.
De materialen die tijdens deze workshop gebruikt zijn lopen uiteen van een gewoon potlood tot aan acrylverf toe. Naast deze twee uiterste is op de dag ook aquarelverf met penselen, pastelkrijt en kleurpotlood aanwezig.

Botanische tuin 2Bij elkaar kijken, van elkaar leren. Een workshop is meer als alleen creatief bezig zijn.
Je leert elkaar anders kennen.De gezelligheid van een workshop als deze is, dat iedereen zo’n beetje gelijk gestemd is. Door de zelfde interesses is het leuk om ervaringen uit te wisselen, en/of om elkaar tips te geven.
Dit is dan een aanvulling op de begeleiding die er is door een professionele kunstenaar. Dat deze kunstenaar ook nog in het bezit is van een officiële lesbevoegdheid, geeft aan dat de begeleiding goed verzorgd is.

Botanische tuin 3

Een andere manier van op een terrasje zitten.

Voor al het materiaal bij deze workshop is gezorgd. Dit is ook het streven van ons.
Het neemt echter niet weg dat iedereen ook met zijn/haar eigen materialen kan/mag werken. Het is nu eenmaal dat je vertrouwd kunt zijn met je eigen materialen. Een echte timmerman heeft immers ook het liefst zijn eigen gereedschap.

Botanische tuin 4Exotische planten binnen de stadsgrenzen.
Op de foto’s is te zien hoe divers de plantenwereld is, en wat is het toch voor een dankbaar onderwerp.
Alle kleuren zijn aanwezig.

Ons motto is dat, goed materiaal, goede begeleiding, een prettige inspirerende locatie en een groep gelijkgestemd mensen, garant staan voor een geslaagde dag.

Botanische tuin 5
Gelijkgestemd.


De wijngaard
Je in Frankrijk wanen en toch in Nederland zijn. Een workshop in een echte wijngaard. Een unieke plek om je teken- en schilderspullen voor de dag te halen.
Waar? Onder de rook van Rotterdam ergens vlak buiten Spijkenisse.

Wijngaard 1

Een eigen stekje is zo gevonden in de wijngaard. Wat bescherming tegen het felle zonlicht en je kunt aan de slag.


De workshop die we daar georganiseerd hebben, is gekoppeld aan een lunch die in de wijngaard zelf is verzorgd. Het enige waaraan de deelnemers hoefden te denken was, waar wil ik zitten en waarmee wil ik werken. Materiaal is aanwezig om overal te kunnen staan/zitten werken met de materialen naar wens.

Wijngaard 2Een idilisch oord dat je doet denken aan de Impressionisten. Buiten zijn direct in contact met de natuur. Jammer dat de druiven nog niet rijp zijn.


De wijngaard ligt ook op de route van de fluisterboot. Het is bereikbaar voor de fluisterboot omdat de gaard aan het water ligt. In het winkeltje dat er is, kunt je eigen gemaakte pruducten kopen, zoals natuurlijk de eigen wijnen. Maar ze hebben ook jams/confitures gemaakt van verrassende fruitcombinaties.
Bij dit winkeltje is een restaurantje waar er geluncht kan worden. De lunch die er verzorgd wordt, is uitgebreid en geheel in het teken van de landelijke sfeer van de locatie. Soep, verschillende soorten brood en salades en broodbeleg komen er op tafel.
Tijdens zo'n maaltijd is het natuurlijk gezellig praten en het is een prettige onderbreking in deze landelijke workshop.

Wijngaard 3Wijngaard 4
Een knus restaurantje
Tussendoor een uitgebreide goed verzorgde lunch in een sfeervolle ruimte binnen de grenzen van de wijngaard. In het winkeltje zijn eigen gemaakte producten te koop.

Wijngaard 5

Niet iedereen interesseert zich voor wijnranken. Gelukkig is er genoeg te zien wat inspiratie oproept voor een tekening.


Tijdens deze dag is er weer een professionele kunstenaar aanwezig, zodat er altijd om deskundig advies gevraagd kan worden. Tijdens elke workshop die door HetKunstAtelier wordt verzorgd bent u in goede handen.
Deskundigheid, educatieve en organisatorische vaardigheden staan daarvoor garant.
Een offerte voor een workshop aanvragen
Een workshop kan op verschillende manieren georganiseerd worden, en op basis van het gebruik van verschillende technieken. HetKunstAtelier past zich aan aan uw wens, met als doel meer inzicht te geven in de visuele mogelijkheden van het "vak".
U kunt een bericht sturen met vragen of wensen. Omdat niet elke workshop er hetzelfde uit zal zien, kunt u vooraf altijd om een offerte vragen. Het is voor HetKunstAtelier van belang dat u krijgt waarom u vraagt.

Een offerte aanvragen